Motorolajcsere

<!-- [et_pb_line_break_holder] --><!-- [et_pb_line_break_holder] --><img src="https://medic-car.hu/wp-content/uploads/2017/01/futomuallitas-Medic-car.jpg" alt="" width="100%"><!-- [et_pb_line_break_holder] --><!-- [et_pb_line_break_holder] -->
<!-- [et_pb_line_break_holder] --><!-- [et_pb_line_break_holder] -->
<!-- [et_pb_line_break_holder] --><!-- [et_pb_line_break_holder] --><img src="https://medic-car.hu/wp-content/uploads/2017/01/futomuallitas-Medic-car.jpg" alt="" width="100%"><!-- [et_pb_line_break_holder] --><!-- [et_pb_line_break_holder] -->

Nem mindegy, hogy milyen motorolaj kerül autójába!
A jó minőségű (MOTUL) motorolaj jobban védi gépkocsija motorját, mint az olcsóbb, de alacsonyabb színvonalú motorolajok.

Mire kell figyelni a motorolajjal kapcsolatban?

  • Rendszeresen ellenőriztesse ingyenesen olajszintjét!
  • Mindig megfelelő kenőanyagot válasszon gépkocsijához!
  • Mindig cseréltesse ki az olajszűrőt az olajcsere alkalmával!
  • Tartsa be a gépkocsi kezelési útmutatójában előírt olajcsere-intervallumokat!

Milyen gyakran kell olajat cserélni?

A mai korszerű személygépkocsiknál az olajcserék intervallumára és az alkalmazható motorolajok minőségére vonatkozó előírások eltérőek. A járművek egy része már automatikusan jelzi az alacsony olajszintet a műszerfalon található visszajelzőn. A régebbi gépkocsikban manuálisan kell ellenőrizni az olajszintet az olajpálca segítségével. A motorolaj minősége és az olajcsere intervallum hossza egymással szorosan összefüggnek. Az intervallum az adott autó szervizciklusától függ. A tulajdonosi kézikönyv ajánlást tartalmaz „normál” és „zord” körülményekre. A zord körülmények közé tartozik a gyakori megállásokkal tarkított haladás, a sok üresjárat, a gyakori, rövid utak (8 km-nél rövidebb utakkal), a szélsőséges hőmérséklet, valamint a vontatás és szállítás. Az átlagautós valószínűleg úgy véli, hogy normál körülmények között vezet, az igazság azonban az, hogy legtöbbünk sokkal gyakrabban vezet zord körülmények között, mint azt észrevennénk, és az olajcseréket is ennek megfelelően kell időzíteni.  Soha ne használja az autót, ha az olajszint az olajpálca minimum jelzése alatt van!

A légszűrőt minden olajcsere alkalmával ki kell cseréltetni?
Nem feltétlenül, de ajánlott. A légszűrőt a szervizkönyvben foglalt csereciklus szerint kell kicserélni, ami az olajcsere-ciklustól esetlegesen eltérhet.

Hogyan működik a motorolaj?
Az autókban használt olaj két elsődleges összetevőből áll: az alapolajból és az adalékokból. Az alapolajnak köszönhetően képes a motorolaj létfontosságú feladatát ellátni, azaz a motor mozgó alkatrészeit kenni, ily módon védve azokat a súrlódás okozta kopástól. Az adalékok oly módon biztosítanak további védelmet a motor számára, hogy a motor szélsőséges hőmérsékleti viszonyai közepette megakadályozzák az olaj elhasználódását.

Jelentkezzen be most olajcserére!

Hívjon Minket!

06209540040

Bejelentkezéshez töltse ki űrlapunkat!

    Share This